Projecten | Studio HENK

Onze Brandstore Rotterdam is nu open!
Ga terug naar overzicht

Studio HENK voor the European Medicines Agency (EMA)

Aan de Domenico Scarlattilaan op de Zuidas bevindt zich het gebouw van the European Medicines Agency (EMA), een agentschap van de Europese Unie. De internationale organisatie zat voorheen in Londen, maar verhuisde vorig jaar naar Nederland. Aan het einde van het jaar deden ze hun intrek in het nieuwe gebouw op de Zuidas. Het gebouw is een project van Rijksvastgoedbedrijf en Dura Vermeer. Voor de realisatie van het project werkten de partijen samen met o.a. Heijmans, MVSA Architects en Fokkema & Partners. Architect van het Rijksvastgoedbedrijf, Fokke van Dijk, ontwierp een 80 meter hoog gebouw met 19 verdiepingen. Het gebouw biedt huisvesting voor 900 medewerkers, afkomstig uit zo’n 30 landen.

In samenwerking met Fokkema & Partners, die zijn ingeschakeld voor het interieurontwerp, en Ahrend leverden wij een groot aantal meubels (uit onze collectie) voor dit project. Voor de vergaderzalen ontwikkelen we samen met Fokkema & Partners speciale vergadertafels voor 10 personen. De tafels zijn op maat gemaakt, maar hebben wel het kenmerkende Studio HENK Slim X-Type frame. Op elke kantoorverdieping vind je een van onze vergadertafels. Voor het infocentrum en de wachtruimte leverden we ronde tafels met een Butterfly frame. 

In het restaurant vind je meerdere hoge tafels. De hoge tafels creëren een meer informele sfeer - ideaal voor in het restaurant. De tafels hebben een zwart HPL tafelblad en een New Co frame. In de skylounge en de koffielounge vind je ook een aantal salontafels van Studio HENK. De eikenhouten bladen van de salontafels zorgen voor warmte en een uitnodigende sfeer. 

Het gebouw heeft het BREAAM ‘Excellent’ ontwerpcertificaat behaald. Daarnaast wordt er ook gestreefd naar een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). Wij zijn dan ook trots dat we aan dit project hebben mee kunnen werken. Jaarlijks ontvangt EMA ongeveer 36.000 bezoekers en zijn er 500 à 600 internationale vergaderingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kantoor of project? We bieden onze gehele collectie meubels aan in talloze variaties. Hierdoor kunnen ze helemaal aangepast worden aan jouw project. Daarnaast doen we ook maatwerk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of bekijk onze andere projecten.