Wij zijn Studio HENK, een Nederlandse meubelontwerpstudio.

Wij zijn Studio HENK, een Nederlandse meubelontwerpstudio in Amsterdam. Geïnspireerd door dagelijkse momenten maken we meubels voor elke dag.

Over Studio HENK
Studio HENK is in 2013 opgericht door twee broers uit het zuiden van Nederland - architect Xander en bedrijfsstrateeg Okke. Vanuit een behoefte aan designmeubels die niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch besloten de broers een collectie meubels voor elke dag te ontwerpen. Sinds 2013 is Studio HENK uitgegroeid van een kleine start-up tot een succesvol meubelmerk.

Filosofie
We geloven dat het ontwerpen van meubels niet alleen draait om het maken van een mooi meubelstuk, maar om het creëren van meubels die je elke dag weer kunt gebruiken. Daarom zijn onze meubels niet alleen mooi, maar ook functioneel. Alle meubels kunnen zelf samengesteld worden, zodat ze precies zijn wat je nodig hebt voor jouw dagelijks leven - zowel thuis als op kantoor. Kies uit een breed aanbod aan maten, afwerkingen, stoffen en kleuren en creëer een uniek meubelstuk. Onze collectie bestaat uit alle typen meubels die je nodig hebt voor jouw interieur.

Missie
Onze missie is om tijdloze meubels te ontwerpen die je leven lang meegaan. Om de levensduur van onze meubels te vergroten, werken we alleen met materialen van de hoogste kwaliteit. De subtiele details laten het vakmanschap en de aandacht voor details zien waarmee de meubels zijn gemaakt. De gehele collectie wordt in Europa geproduceerd.

Het Studio HENK team

Okke

[Founder] ‘Chief Operator’ die de HENK-koers bepaalt en altijd de juiste beslissingen neemt met zijn strategische en ondernemende inzicht.

Xander

[Founder] Architect en designer van al onze HENK-ontwerpen. In zijn vrije tijd zet hij zijn creatieve talent in om huizen te ontwerpen.

Corine

Strateeg en Marketing- & Communicatie-verantwoordelijke. Mater Familias, overziet het creatieve team en ontfermt zich over de strategie van Studio HENK.

Aïda

Heeft zowel bij Studio HENK als thuis de touwtjes strak in handen. 'Manusje van alles' houdt ze de boel draaiende en zorgt ze ervoor dat alles soepel verloopt - van het verwerken van bestellingen tot het aansturen van de logistiek, zodat alle meubels op tijd bij jou thuis zijn.

Kim

Komt nooit zonder een enthousiaste ‘Goeiemorgen!’ het kantoor binnen en baant zich vrolijk een weg door de mails, telefoontjes en administratie heen. Verkopen is haar tweede natuur, en ze is de sportiefste van het stel.

Shannon

Zorgt met haar aanstekelijke lach altijd voor een gezellige sfeer op kantoor. Met hetzelfde enthousiasme neemt ze dagelijks de telefoon op, beantwoordt ze e-mails en verwerkt ze online bestellingen. Daarnaast ontfermt ze zich over de financiën.

Rosanne

Marketing Manager die zich ontfermt over alle marketing-uitingen van Studio HENK. Ze denkt alle marketingplannen tot in de detail uit en zet samen met het creatieve team maandelijks de mooiste campagnes neer.

Cindy

Planner, Coördinator & Fotografe, maar vooral bad-ass die alles zonder moeite geregeld krijgt. Ze ontfermt zich over de planning en coördinatie van (inter)nationale beurzen en reist jaarlijks van New York naar Parijs. Daarnaast fotografeert ze de mooiste campagnes.

Anne

Creative content manager die de visuele identiteit van Studio HENK zowel online als offline bepaalt en bewaakt. Van het conceptueel creëren en vormgeven van de fotoshoots tot onze showroom en beursstands, Anne zorgt voor de herkenbare en eigenwijze Studio HENK look & feel.

Simone

Ontwerpster, fotograaf en videograaf die de mooiste ontwerpen voor Studio HENK maakt. Daarnaast gaat ze regelmatig samen met Anne en Cindy op pad om foto- en video content te maken.

Judith

Communicatie manager en copywriter die met een frisse blik naar alle communicatie-uitingen kijkt. Ze schrijft content voor alle online/offline kanalen en denkt samen met het marketingteam alle communicatieplannen uit.

Niccolo

Sales Director met de makkelijkste baan van iedereen. Een man met eeuwen retail-ervaring, reist stad en land af namens HENK.

Janneke

Interieuradviseur & Showroom Manager die bruist van de energie en met haar lach iedereen die binnenloopt op z’n gemak stelt. Met haar kennis en creativiteit helpt ze iedereen aan het mooiste interieur-ontwerp - of het nu voor iemand thuis of voor een kantoor is.

Esther

Ontwerpster die niet alleen op creatief vlak maar ook op technisch vlak uitblinkt. Samen met het ontwerpteam bedenkt ze onze ontwerpen. Daarnaast zet ze alle meubels voor ons in de online 3D configurator.

Nils

Front-end Developer die ervoor zorgt dat onze website er altijd strak uitziet. Houdt zich onder andere bezig met de vormgeving van de website.

Prateek

Back-end Developer die ervoor zorgt dat de website altijd goed werkt, zodat je zorgeloos onze collectie meubels kunt ontdekken.

Desmond

Zorgt ervoor dat onze meubels met zorg bij jou thuis worden afgeleverd. Voor deze logistieke duizendpoot is niks te gek. Of het nu gaat om het beheren van het magazijn, het regelen van transport en alles wat daarbij komt kijken, of het verlenen van service, het wordt allemaal geregeld.

Remco

Helpt met enthousiasme met het bezorgen van onze meubels, zowel in Nederland als in België.

We doen het samen!
Onze showroom in Amsterdam blijft open en we doen ons best om elke dag meubels te blijven leveren, terwijl we jullie gezondheid en veiligheid waarborgen.

Meer informatie

X