Onze winkel in Amsterdam is weer open. Kom langs, of boek een gratis afspraak voor interieuradvies.

Duurzaamheid

“We willen van de wereld niet alleen een mooiere, maar ook een groenere plek maken. Daarom streven we ernaar mooie meubels te maken die zo min mogelijk impact maken op de aarde. Volg ons op onze reis."
 

We geloven dat meubels je dagelijks leven kunnen verrijken. Ze nodigen je uit om te praten, lachen, ontspannen en om mooie momenten met elkaar te delen. We zijn ons er echter van bewust dat we geen meubels kunnen maken zonder een voetafdruk achter te laten op de aarde. We vinden het belangrijk dat wij als bedrijf onze verantwoordelijkheid nemen in het beperken van deze voetafdruk. Daarom streven we ernaar om onze voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden en duurzame meubels te maken die jarenlang meegaan. Benieuwd waar Studio HENK zich mee bezig houdt? Laat ons je meenemen in onze visie op een duurzame toekomst.
 

Onze missie

Onze missie is om meubels te maken die generaties lang meegaan. Daarom maken we kwalitatieve meubelstukken waar mensen trots op kunnen zijn. Een mooie stap, maar we kunnen natuurlijk nog veel meer doen om duurzaam te zijn. Zo proberen we elke dag, waar het kan, duurzame beslissingen te nemen. We hopen duurzaam design uiteindelijk toegankelijk te maken voor een breder publiek, zodat we straks met z’n allen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit kunnen kiezen.
 

Onze doelen

We zijn blij dat we jullie kunnen melden dat we per 1 december 2020…
… alleen met FSC-gecertificeerd hout werken
… alleen met FSC-gecertificeerd karton werken

We werken ondertussen hard door om voor eind 2021...
… plastic-vrije verpakkingen te gebruiken
… onze CO2-uitstoot te verminderen en hetgeen dat we uitstoten te compenseren
... een compleet refurbishment programma voor onze meubels aan te kunnen bieden, zodat we daarna zo snel mogelijk toe kunnen werken naar een cradle-to-cradle productieketen
 
Lees op de volgende pagina’s wat we in de tussentijd doen om een duurzamer bedrijf te worden: materialen, productie & levering en impact.