GRATIS studio HENK tote bag bij iedere interieuradvies sessie  Maak nu een afspraak

Ga terug naar overzicht

Transformeer je tuin of terras met onze nieuwe Elements Collectie

Verkrijgbaar in onze winkels. Binnenkort ook online en bij onze retailers.

Wij introduceren onze eerste serie buitenmeubels: de Elements Collectie - gemaakt van elementen, voor de elementen. Wie zei dat design meubels niet buiten kunnen staan? De ontwerpen in deze collectie zijn geïnspireerd op het comfort van het binnenleven, en de verfrissende levensstijl die we buitenshuis genieten.


De collectie bevat een nieuwe buitentafel, een bijpassende buitenbank en een salontafel voor zowel binnen en buiten. Ze worden allemaal gekenmerkt door een tijdloos en duurzaam ontwerp. Met een collectie als resultaat die zowel esthetisch als functioneel is.


Typerend voor de Elements Collectie zijn de latten van het tafelblad. Het geeft de meubels een minimalistische, tijdloze en stijlvolle uitstraling. De latten zijn niet alleen een belangrijk esthetisch element, maar doen ook dienst om de duurzaamheid vande meubels te garanderen. De ruimte tussen het hout laten
het namelijk ademen.
 

Nieuwe collectie - nieuwe materialen


"Het uitgangspunt van deze buitencollectie was duurzaamheid, en het doel dat onze buitenmeubels - net als alle Studio HENK producten - heel lang mee zullen gaan," zegt onze Creative Director, Xander Albers.


De Elements collectie is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout; een duurzame, biobased houtsoort. Om een duurzame buitentafel te maken zijn we op zoek gegaan naar nieuwe houtsoorten die jaren lang het effect van zonlicht, regen en andere elementen kunnen doorstaan. Als antwoord hierop hebben we het FSC-gecertificeerde Accoya en Iroko hout gevonden. Beide soorten zijn zeer geschikt als buitenmeubels en komen uit ethisch verantwoorde bossen.


Ieder meubel in deze collectie wordt op bestelling gemaakt en kunnen samengesteld worden uit de bovengenoemde twee houtsoorten. De Accoya-meubels hebben een iets lichtere tint, terwijl de Iroko meubelen iets donkerder van kleur zijn. Om te garanderen dat de meubels lang meegaan en zo weinig onderhoud nodig hebben, laten we het hout onbehandeld. Een bijkomend effect hiervan, is dat het hout na verloop van tijd een typerende grijze keur zal aannemen.


Voor de zitkussens van de Elements Outdoor Benches introduceren wij tevens een duurzame stof dat geschikt is voor gebruik buitenshuis. De stof, Heritage, is gemaakt van 50% gerecyclede Sunbrella stoffen, en heeft een OEKOTEX- en GreenGuard-certificaat.
 

Ontwerpen om zelf aan te passen


Zoals bij alle ontwerpen van Studio HENK zijn de meubels naar eigen smaak samen te stellen. Zo zijnde Elements Outdoor Table en Elements Outdoor Bench verkrijgbaar in diverse lengtes, en met een keuze uit het Elements frame of diverse stalen frames. Waaronder onze populaire Butterfly en New Classic designs.


Maak je outdoor setting helemaal af met een Elements Outdoor Coffee Table, of kies voor een indoor versie door hem aan te passen met eikenhout met een houtafwerking naar keuze.


Stel je eens voor hoe het zou zijn om op warme zomerdagen te genieten van de zon en je favoriete drankje in de buitenlucht opdeze prachtige buitenmeubels. Onze nieuwe Elements collectie laat binnen- en buitenleven moeiteloos in elkaar overvloeien. Haal met deze collectie binnen naar buiten en buiten naar binnen.Bestel de Elements Collectie nu in onze winkels in Amsterdam en Antwerpen en krijg je buitenmeubels binnen 4-6 weken geleverd – nog op tijd voor de zomer!


Plan je bezoek, want onze deuren in Amsterdam en Antwerpen zijn weer zonder afspraak voor je geopend. Echter mogen er maximaal 6 huishoudens tegelijk in onze winkel in Amsterdam aanwezig zijn. Daarom raden wij toch aan een afspraak te maken voor je bezoek, zodat je zeker weet dat je niet hoeft te wachten.